ReikiReiki is de kunst om de Universele Energie uit aarde en universum te kanaliseren en door te geven door handoplegging.
Rei = Kosmische dimensie
Ki = Levensenergie.

Deze Universele Energie heeft verscheidene namen gekregen in functie van cultuur, land, godsdienst, traditie. In China heet hij Chi, voor Christenen is hij het Licht, voor de Hindoes Prana, voor de wetenschap is het de Bioenergie...
De Universele Energie verbindt Goddelijke uit het universum met het Goddelijke in ons zelf. Het verbindt de mens met zijn medemens.
Reiki is de Universele Energie, algemene levenskracht.

Reiki is een therapeutische techniek ontwikkeld in Japan uit de 19de eeuw door Dr Mikao Usui, en verder verfijnd door zijn volgelingen, die een diepe verzorging beoogt van lichaam en geest. Het is tevens een relaxatietechniek, een meditatietechniek gebaseerd op de ‘hier’ en ‘nu’, om in contact te komen met je diepste ‘Ik’.

Reiki is uiteindelijk meer dan een behandeling. Het is een levensstijl en filosofie, een grondige wijziging van je zijn, leef-en denkwijze die leidt tot een bewustwording en symbiose met je omgeving, natuur, wereld.

Voor mij is Reiki daarom ook verweven in elke (be)handeling die ik geef. Het is niet weg te denken uit mijn communicatie, begeleidingen en behandelingen.

Als meester behandelaar in de reiki werd ik doorheen drie niveaus gevormd en getraind door Lionel Goutte, bezieler van de « Centre International de Reiki ».

Als meester onderwijzer ben ik ingewijd in het vormingsritueel en kan ik zelf mensen inwijden in alle niveaus om zelfbehandelingen te geven. Hiermee wil ik mee bouwen aan de droom van mijn meester die droomt van een Reiki-genezer in elk gezin.

Hoe gebeurt de behandeling? 

De behandelde persoon ligt languit en aangekleed op de rug op de behandeltafel.

Er ligt al dan niet een laken of deken over de persoon opdat hij/zij zich optimaal ontspannen en goed voelt.

De energetische behandeling bestaat erin om door handoplegging op de 20 belangrijkste behandelingspunten van het lichaam, de energiedoorstroming door de chakra’s te bevorderen of herstellen. Om de drie minuten wordt een ander behandelpunt geraakt.

Halverwege de behandeling draait de persoon zich op de buik en vervolgt het proces zich op de rug van de persoon.

Na één uur zijn alle 20 behandelpunten bewerkt.

Versnelde procedure is mogelijk, of met twee therapeuten tegelijkertijd werken op dezelfde persoon.

Indien de persoon het niet leuk vindt om aangeraakt te worden, worden de handen 10cm boven het lichaam gehouden ZONDER deze aan te raken.

Tijdens de behandeling hoor je zachte achtergrondmuziek.


Ook wordt de mogelijkheid geboden om een persoon op afstand te behandelen door via meditatie en de universele energiezuilen de vragende persoon te bereiken. Er worden ook behandeldagen georganiseerd waarbij verschillende behandelaars samenkomen om naast elkaar, elkaar of derden te behandelen. De gemeenschapsenergie is steeds krachtiger dan elk afzonderlijk.