Fu Li massage...


Ook bij massage draait alles rond energie. 5000 jaar geleden wisten de Chinezen al dat alles in en rond het lichaam energie is.
Bij al mijn massagedisciplines is het de bedoeling om energieblokkades op te heffen en energie te laten stromen. Energie toevoegen bij tekort, of weghalen bij ophoping.

Daarnaast is elke vorm van massage ook gewoon een aangename behandeling die je lichaam en geest ontspant en herbront.

Fu Li betekent Wel Zijn in het chinees.
Dit Wel Zijn is de rode draad in een Fu Li belevenis.

Bij het binnenkomen doe je je schoenen uit en verplaats je je verder op blote voeten, kousen of (meegebrachte) binnenhuisschoeisel.
De behandelruimte bevindt zich op de tweede verdieping, bereikbaar via een houten trap en is een aangename grote en heldere ruimte.
De houten vloer zorgt voor een aangenaam warm gevoel aan de voeten en een uitstekende energiedoorstroming. De dakramen geven zicht op de hemel, de ramen achteraan geven zicht op de natuur.

De aanwezigheid van de vele planten in de ruimte geven een rustgevende sfeer envervagen de grens
... tussen binnen en buiten
... tussen je je huid en je hart
... tussen je lichaam en je ziel

Het licht in de behandelruimte wordt gedimd en/of gekleurd, aangepast aan de lopende therapie.
Tijdens de sessie weerklinkt er zachte muziek om je verder te ontspannen.
Een waterfontein geeft zacht gorgelende waterklanken.
Etherische oliën geven een zachte verfrissende geur.

Na de behandeling krijg je water of diverse thee naar keuze. Zo worden al je zintuigen geprikkeld op zachte en bevorderlijke wijze om terug te landen in de wereld alvorens terug huiswaarts te keren.

De ruimte biedt ook mogelijkheid tot het geven van vergaderingen of workshops voor maximum capaciteit van 10 personen.
De ruimte heeft een lavabo met warm & koud water.
WC is er op de eerste verdieping.

Suzy D:
Zoals een kunstenaar met geduld, passie en creativiteit een beeld boetseert, zo verheft Olivier door zijn massage je lichaam tot een kunstwerk.

... verschillende disciplines

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage hele lichaam: Masseren en loskneden van de spieren en weefsels met olie. De klant ligt (bijna) naakt onder een handdoek. De lichaamsdelen in behandeling worden ont-dekt om ze te kunnen masseren. Bij massage van de voeten worden slechts de voeten en onderbenen ontkleed.

Stoelmassage

Stoelmassage (of hamma massage) is een shiatsu massage: De klant neemt volledig gekleed plaats op een speciale stoel waarop hij voorover leunt op een kussen. De rug, armen en hoofd/nek worden met de duimen bewerkt door drukken of kleine cirkeltjes te draaien op welbepaald shiatsu-behandelingspunten.

Hoofd-, nek-, schoudermassage

Hoofd- nek- en schoudermassage: de klant zit, volledig gekleed, eerst op de massagestoel (zie stoelmassage) voor de behandeling van de chinese punten op schouders en rug met vinger en duimen. Nadien ligt de klant,volledig gekleed, op de rug waarna de behandeling van hoofd en nek verder loopt.

Cupping

Cupping: de klant ligt op zijn buik met ontbloot bovenlijf. Op de rug worden er vacuumgezogen glazen of kunststof potjes geplaatst. Deze onttrekken de overlast aan energie uit schouder of rug, of brengen deze weer in beweging waar er blokkades zijn. Deze behandeling kan bij sommige mensen rode cirkelvormige afdrukken op de huid achterlaten die een paar dagen zichtbaar kunnen blijven.

Moxatherapie

Moxatherapie: de klant ligt op zijn buik met ontbloot bovenlijf. Op de rug worden er op welbepaalde plaatsen brandende moxakegeltjes aangebracht. (er is geen gevaar om brandwonden op te lopen). Net als bij hotstone wordt er -door toevoeging van warmte- energie toegevoegd, en komen energieblokkages in je lichaam los. De behandeling boost ook je immuniteit en kan opkomende virale aandoeningen van de luchtwegen
in de kiem smoren !

Lymphedrainage

Lymphedrainage : een specifieke massagebehandeling die als doel heeft de natuurlijke afvoer van het lymfevocht te bevorderen, door hele zachte en repetitieve massage van de huidlaag in
de richting van de lymfebanen en ter hoogte van de lymfeknopen.

Bevorderde drainage kan nodig zijn als behandeling na trauma (zwelling na stoot, breuk, ontsteking).

De behandeling wordt ook uitgevoerd (vooral op hoofd en schouders) ter verjonging van de weefsels

Hotstone

Hotstone: Lijkt wat op de ontspanningsmassage.
Bijkomend worden er warme stenen gebruikt om mee te masseren. Door de toevoeging van de warmteenergie komen energieblokkades in je lichaam los en wordt er energie toegevoegd waar er een tekort heerst.

De behandeling boost ook je immuniteit en kan opkomende virale aandoeningen van de luchtwegen in de kiem smoren!

Tevens is dit een heel aangename warmende massage, in het bijzonder in de herfst en winter.